Bjöd min älskling på frukost på sängen idag. Testade att göra Emilias Havreplättar fast en laktosfri variant.
Jag tycker dom är riktigt goda med lite jordgubbar och vaniljkvarg till. Älsklingen fick lågkalorisylt till sina, men de gick inte hem ändå. Han gav plättarna 2/5 i betyg, suck!
Havreplättar
Ca 8 st
2 ägg
0,5 dl mjölk
1 dl havregryn
125 gram kvarg
1/2 tesked vaniljsocker
1/2 tesked bakpulver
1/2 kryddmått salt
1. Vispa ihop ägg och mjölk
2. Tillsätt kvarg och vispa till en slät smet innan du rör i havregrynen.
3. Ha sen i vaniljsockret, bakpulvret och saltet. Rör om ordentligt.
4. Stek plättarna varsamt då det är lätt att man råkar bränna dom.
Servera med färska bär, kvarg eller med sylt om ni känner för det.