141225-06
Mördeg
120 g smör, rumstempererat
1 dl florsocker
3 dl vetemjöl
1 äggula

Fyllning
50 g smör + 100 g smör, rumstempererat
½ g saffran
400 g mandelmassa
2 ägg + 3 äggulor
1 msk vaniljsocker
2 msk vetemjöl

mandelspån
florsocker

1. Knåda samman alla ingredienserna till mördegen. Plasta in den och låt den vila i kylen i ca 20 min.
2. Medan mördegen är i kylen så kan du börja med fyllningen. Sätt på ugnen på 200 grader. Smält 50 g smör, blanda i saffran och ställ åt sidan.
3. Riv mandelmassan och rör ihop den med 100 g rumsvarmt smör till en slät massa.
4. Tillsätt det smälta smöret med saffranen. Blanda sen i äggen och äggulor, en i taget.
5. Blanda till sist ner vaniljsocker och mjöl tills du får en härligt gul och slät massa.
6. Kavla sedan ut mördegen på ett mjölat bakbord. Ta ut bottnar med en rund utstickare eller glas. Tryck sedan ut dom i formar.
7. Fyll sedan formarna med fyllningen (enklast med hjälp av två matskedar). Ha sedan på lite mandelspån på toppen.
8. Grädda mazarinerna mitt i ugnen i ca 16-18 minuter. Pudra på florsocker och servera. Blir ca 12 mazariner.

Recept från Bambi.

Du kanske även gillar