Staffans mamma var över på middag ikväll. Jag gjorde en egen lasagne med lite sallad som varmrätt.

Jag motionerade tidigare idag genom att cykla upp till Gränby efter frukosten. Var inne på Systemet och köpte en flaska rödvin att ha i köttfärssåsen. Hittade en riktig italiensk goding som heter Villa Puccini och kostade 50 kr för en halva. Toppen i maten och god var den på egen hand då jag provsmakade. Blev dock vatten till middagen som vanligt :p

Då vår ugnsform gick i två delar så var jag tvungen att skaffa en ny och den här fina turkosa formen från Lagerhaus fick jag 20% på tack vare kupong i deras tidning som man kunde plocka i butiken. Praktiskt!

Receptet på lasagnen improviserade jag fram då jag redan gjort lasagne många gånger och det är så löjligt enkelt.

LASAGNE
För ca 4-6 personer

250 g Färska lasagneplattor
500 g Krossade tomater Chili
500 g Nötfärs
1 Gul lök
2 Vitlöksklyftor
1 msk Tomatpuré
1 Knorr oxfond
1 dl Rödvin
1 msk Timjan
1 msk Basilika
1 msk Oregano
1 tsk Svartpeppar

5 dl Mjölk
1/3 tsk salt
1/4 tsk Riven muskot
0,3 dl Mjöl
300 g Riven gratängost

Sätt ugnen på 225°. Skala och hacka löken och vitlöken. Fräs mjuk i smör i en stekpanna med hög kant.

Lägg i köttfärsen och stek den under omrörning så att den smular sig. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, oregano, basilika, timjan, peppar och oxfonden. Avsluta med rödvinet. Låt såsen koka ca 5 min.

Vispa ut mjölet i hälften av mjölken i en kastrull. Häll i resten av mjölken och muskot och låt det koka upp under vispning. Låt såsen koka ca 3 min. Rör ner 200 g av osten och smaksätt med salt.

Varva köttfärssås, ostsås och lasagneplattor i en smord form. Avsluta med sås. Strö över resten av osten.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 min. Låt den svalna något innan servering så att den blir fast.

Du kanske även gillar