Vi brukar äta en ordentlig frukost med en omelett vi delar på, kaffe, macka och apelsinklyftor. Men nu när vi tränar så blir det kanske till att byta plats på frukost och lunch – för lunchen vi äter är lättare att göra och då kan vi komma till gymmet tidigare.

Får se hur det går men träna ska vi. Inte idag dock. Blev inte som planerat, men jag ger mig ut och geocachar iförd träningskläderna så här blir det motion i vilket fall som helst. Wish me luck!

Frukostomelett

1 Portion (eller dela på den som vi gör)

  • 2 st ägg
  • 2 msk grädde
  • 1 krm salt
  • en nypa svartpeppar
  • 1 skiva hackad rökt kalkon
  • 1/4 dl hackad ost
  • 1/4 dl hackad gul paprika

Gör så här:

Vispa lätt ägg, grädde, salt och peppar i en bunke med en vanlig visp eller gaffel. Det ska bara vispas lätt.

Tillsätt fyllningen och blanda i äggsmeten.

Hetta upp en stekpanna med matfett, t.ex. flytande margarin, på medelhög värme.

Häll i äggsmeten i stekpannan när den är varm (när margarinet slutat bubbla).

Grädda omeletten genom att steka den på medelvärme eller något lägre (den ska inte bli bränd). Skaka pannan någon gång då och då så den lösa äggsmeten rinner ner. När kanten på omeletten börjar se klar ut kan man lyfta lite på den med en stekspade så att lös äggsmet i mitten rinner ner.

När äggsmeten stelnat är omeletten klar (det brukar ta ca 5-10 minuter). Vik den dubbelt och lägg den på en tallrik och servera! Gärna med lite sallad .

Du kanske även gillar