Linguini med valnötspesto, spenat och bakade tomater
Pesto
100 gram valnötter
1 st Citron
En halv tsk Riven ingefära
75 gram Västerbottensost
En halv kruka basilika
0,75 dl olivolja
En halv tsk salt
svartpeppar
Tillbehör
400 gram Linguini
100 gram babyspenat
4 st tomater
olivolja
salt och svartpeppar
Tillagning
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Dela tomaterna på mitten och lägg dem i en ugnsfast form. Ringla över lite olja och salta och peppra. Baka i ugnen ca 25 min.
3. Koka pastan enligt anvisning på paketet.
4. Pesto: Lägg valnötter, saften från citronen,
ingefära, västerbottensost, olivolja, basilika, salt och lite peppar i en matberedare och mixa till en pesto.
5. Spar lite av kokvattnet när du silar av pastan. Blanda pastan med peston och spenaten. Smaka av med salt och peppar och servera tillsammans med de bakade tomaterna.