Gott ihop med pasta, men persilja till är ingen höjdare. Snyggt att fota dock 😛

ca 25 köttbullar

Ingredienser:

500 g nötfärs
1 st ägg
1 dl mjölk
1 dl ströbröd
1 tsk dijonsenap
2 msk kalvfond
1 st gul lök, riven
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
Smör till stekning

Gör så här:

1. Vispa ihop ägg, mjölk, ströbröd, dijonsenap, kalvfond, lök, salt och peppar i en bunke. Låt stå i ca 10 minuter så det tjocknar till lite.

2. Smaka av och krydda med mer salt och peppar om du vill.

3. Blanda i köttfärsen och mosa runt med händerna. Rulla smeten till ca 25 st köttbullar.

4. Sätt plattan på högsta värmen och smält smöret.

5. Lägg i köttbullarna och sänk plattan till medelvärme. Lägg inte i för många i taget, ungefär 5-10 st åt gången.

6. Stek köttbullarna till de är genomstekta och krispiga på ytan. Alternativt så ger man köttbullarna en fin stekyta och steker klart dom i ugnen, precis innan servering.

 

Du kanske även gillar