Äppelhinkar
Receptet är beräknat till 12st muffinsformar
- 4 dl glutenfritt mjöl
- 150g smör
- 1 dl socker
- 1 äggula
- 3 äggvitor
- 300g mandelmassa
- äppelmos
- ev vaniljvisp & frysta/färska bär
1. Arbeta snabbt ihop mördegen (mjöl, smör, socker och äggula). Låt stå svalt i kylen i 30 minuter.
2. Sätt ugnen på 180°. Riv mandelmassan fint och rör ihop den med äggvitan.
3. Kavla ut mördegen och skär den i mindre bitar och klä 12 muffinformar med degen.
4. Lägg en klick äppelmos i botten på varje ”hink” och toppa med madelmassasmeten så att det blir ett lock.
5. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter.
6. Servera med exempelvis vaniljvisp och frysta/färska bär.
Originalrecept från Emma.