För över en vecka sedan så var Walle över som vanligt och vi bestämde oss för att laga lite pannkakor till middag. Inget man gör varje dag precis men det kan man unna sig ibland.
Klassiska svenska pannkakor
För 16 st pannkakor behöver du
- 2½ dl vetemjöl
- ½ tsk salt
- 6 dl mjölk
- 3 ägg
- 3 msk smör
- För att göra dem extra fluffiga så hade vi även i:
- 1 msk bakpulver
- 1 msk vanillinsocker
Gör så här
Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet.
Vispa i resten av mjölken, äggen, vaniljsocker och bakpulver. Låt gärna svälla i cirka 30 minuter.
Smält hälften av smöret i en stekpanna och vispa ner det i smeten. Använd resten av smöret till att steka tunna pannkakor.
Vi serverade pannkakorna med banan, hallonsylt och vispgrädde.